is een apart en is niet te vergelijken met andere markten. Bij het kopen/huren van een huis of kantoor speelt er altijd een extra dimensie die erg belangrijk is voor mensen. Gevoel en emotie van een ruimte is erg belangrijk maar is online altijd anders dan wanneer je er zelf in staat. Pas nadat je hebt bezichtigd kun je hierover oordelen. nieuwe ontwikkelingen op het gebied van virtual reality bieden uitkomst. Denk hierbij aan het lopen door een ruimte vanaf je pc.

Nieuwe ontwikkelingen

Dat virtual, augmented en mixed reality bestaan en zich steeds sneller ontwikkelen; dat is duidelijk. Deze nieuwe ontwikkelingen kunnen zorgen voor het extra gevoel dat de mensen nog missen bij het online bekijken van een kantoor of pand. Er worden wel steeds vaker prachtige foto’s gemaakt en tegenwoordig ook virtuele touren waar je als het ware via de computer door een pand kunt lopen en 60 graden om je heen kunt kijken. Zeker als je bijvoorbeeld een kantoorruimte in Amsterdam zoekt zijn deze nieuwe technologieën erg handig. Vaak wil je meerdere kantoorruimtes vergelijken met elkaar en door de nieuwste ontwikkelingen is het mogelijk om thuis ook het gevoel dat je hebt bij de kantoren te vergelijken.

Virtual Reality

Een onderwerp van de afgelopen jaren is natuurlijk Virtual Reality. Steeds vaker kun je je door middel van technologie in virtuele werelden begeven. Op dit moment gaat dit vooral nog via brillen en steeds vaker wordt het ingezet om games interactiever te maken en meer dimensie en emotie te geven. Ook in de vastgoedwereld liggen hier mogelijkheden. Stel je voor dat je thuis bezichtigingen kunt doen.

Augmented Reality

BIj Augmented Reality wordt er als het ware een extra digitale laag toegevoegd aan de huidige wereld. Het spel Pokémon Go is een perfect voorbeeld van Augmented Reality. De game voegt een extra laag toe en projecteert die bovenop de huidige wereld. Dit alles is te zien op je smartphone. De extra laag beweegt mee met je bewegingen en zorgt ervoor dat het lijkt alsof er daadwerkelijk iets is.

Virtual Reality in de vastgoedmarkt

Dat deze nieuwe technologieën in de vastgoedmarkt voor meer waarde kunnen zorgen dat is duidelijk. Op dit moment is het zo dat mensen eerst bij de ruimte geweest willen zijn voordat ze een besluit nemen. Deze opkomende technologieën zouden hier verandering in kunnen brengen. De dimensie die mensen nu nog missen bij het online bekijken van een ruimte is het gevoel van de locatie en de sfeer in het hele pand. Met middelen als 360 graden tours en andere tools waardoor je als het ware door een pand kunt lopen via de computer komt het gevoel al steeds meer naar voren, maar het is nog niet dusdanig goed dat mensen thuis achter de computer al een besluit kunnen nemen. Virtual Reality tours kunnen ervoor zorgen dat je echt door het pand heen kunt lopen en dat het gevoel ook veel meer naar boven komt. Een computer zou alles wat je kunt bedenken kunnen simuleren. Bij het bezichtigen van een bedrijfsverzamelgebouw zou de computer andere werkende bedrijven kunnen simuleren om een idee te geven hoe er in dat pand gewerkt wordt. Zo kun je veel sneller inschatten of jouw bedrijf in de betreffende kantoorruimte past en kun je veel sneller schakelen. Zo kun je veel meer bezichtigingen doen op een dag en heb je geen hulp meer nodig van een makelaar of vastgoedeigenaar.

Augmented Reality in de vastgoedmarkt

En Augmented Reality dan? Dit is een extra laag die geprojecteerd wordt op de echte wereld. Dit kun je dus niet thuis via de computer doen. Echter is dit naar verwachting sneller te realiseren, omdat de techniek al heel ver is en het al toepasbaar is op bijvoorbeeld een smartphone waardoor het gebruik van deze technologie ook heel toegankelijk is. Hoe zou Augmented Reality dan toegepast kunnen worden in de vastgoedwereld?

Kantoor live indelen

Je bent een kantoorruimte aan het bezichtigen, maar je zou wel graag willen zien hoe het kantoor eruit ziet met jouw bureaus, computers, posters, schilderijen etc. Je pakt de technologie erbij en projecteert jouw spullen in de ruimte. Zo kun je live bekijken hoe het kantoor eruit ziet met al jouw spullen erin, waardoor je veel sneller kunt zeggen of de keuze gaat vallen op de betreffende kantoorruimte.Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here