De toekomst staat niet stil. behulp van kunnen we spelletjes spelen, lesgeven, producten ontwikkelen, therapie geven en gebruiken als medische toepassing. Maar wat kan voor ons betekenen als we een huis willen aanschaffen of een kantoorruimte huren?  met VR is zelfs al mogelijk!

VR gebruiken als marketinginstrument

Zoals gezegd is VR uitermate geschikt om te gebruiken voor recreatieve- als voor zakelijke doeleinden. Dus waarom dan ook niet als marketinginstrument?

Bij het huren van een kantoorruimte kun je onzeker zijn over wat je van de ruimte vindt. Vaak staat het pand leeg en is het moeilijk om een voorstelling te maken over hoe de kantoorruimte eruit zal zien wanneer het gemeubileerd is. Met behulp van VR kan dit mogelijk gemaakt worden! Loop een willekeurig kantoorpand in, zet je VR bril op en ervaar hoe het kantoor is en hoe het er eventueel uit kan komen te zien!

Kantoorruimtes kiezen met vr? Bezoeken ze vanuit je luie stoel

Het mooie van VR is dat je niet meer je huis uit hoeft te gaan. Denk bijvoorbeeld aan Maps. Zo kun je vanuit je luie stoel de hele in 360° bekijken. Dit wordt ook al gebruikt voor de woning- en kantorenmarkt. Momenteel gebeurt dit voornamelijk door met de muis over het beeldscherm te bewegen, maar met een VR bril zou je nog beter kunnen ervaren hoe het kantoor echt is. Zo kan je vanuit je stoel binnen een uur meerdere kantoren bezichtigen. Op basis hiervan is het makkelijker een goede selectie te maken van kantoren die je echt wilt zien.

Wanneer een kantoorpand nog in aanbouw is, kun je deze alvast bezoeken in VR! Op deze manier is het mogelijk een kijkje te nemen in het gebouw van de toekomst. Dit gebeurd al veel bij nieuwe kantoorruimtes in Rotterdam die in aanbouw zijn. Het verkleint de kans op onzekerheid en vergroot de kans op geïnteresseerden.

Augmented Reality

Augmented Reality betekent dat je zelf virtuele objecten zoals stoelen, schilderijen, bureau’s maar ook personen en dieren kan toevoegen. Dit kan goed van pas komen tijdens een bezoek aan een kantoorpand, vanuit je luie stoel of wanneer je fysiek in de kantoorruimte bent. Zo kun je de ruimte invullen zoals jij dat wilt!

In de nabije toekomst is het zeker mogelijk om, tijdens je virtuele tour, zelf het kantoor in te richten zoals jij dat wilt! Zo kan VR kan je helpen om een bewuste en doordachte keuze te maken!Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here