heeft tijdens zijn 10de jaarlijke F8 conferentie “ VR .

Facebook heeft inmiddels wel onderkend dat “ VR” een zeer belangrijke factor zal gaan zijn in de Virtuele Wereld. Veel mensen die zelf een VR bril bezitten zullen dit wel een klein beetje herkennen (of ik ben aan hulp toe) maar na een tijdje experiences en games bekruipt je toch af en toe het gevoel van eenzaamheid 😉 Nu heb je natuurlijk al wel wat sociale mogelijkheden via en ook een netwerk als vTime kan erg vermakelijk zijn maar “nothing beats good ‘ol Facebook”.

Facebook Spaces is een volledige integratie van Facebook in het Oculus ecosysteem, en meer. Zodra je de app opent link je je Facebook account waarmee je gelijk al je vrienden, likes en liefhebberijen synchroniseert met je Oculus. Spaces heeft dezelfde doelstelling als het online platform namelijk het maken van vrienden en het hebben van een online “presence”.

Gebaseerd op de die Facebook al van je heeft (wat over het algemeen niet misselijk is!) stelt Spaces een aantal Avatars voor waar je uit kan kiezen, deze zijn daarna nog volledig te customizen naar eigen wens. Je bent na het linken van je profiel en het customizen van je Avatar klaar voor Spaces.

Spaces gaat uiteraard over “socializen” en dat kan op vele manieren, zo kan je gewoon praten met elkaar, chatten met elkaar en ben je bijvoorbeeld ook in staat om gezellig met zijn allen tekeningen te maken. Tevens zijn alle 360° video’s die het Facebookplatform inmiddels rijk is (miljoenen) te bekijken samen met je vrienden. Om het helemaal af te maken heb je zelfs de beschikking over een eigen virtuele Selfiestick waarmee je de leukste, virtuele, momenten kan vastleggen.

Als klap op de vuurpijl is er een volledige integratie van Facebook Messenger inclusief videochat ondersteuning (vraag me even af hoe dat er dan uitziet met een VR bril op je neus?) dus je hoeft feitelijk de Virtuele wereld niet meer te verlaten.

facebook_spaces

 

 Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here