Tegenwoordig is alles leuk om te delen, voor Virtual Reality geldt dit in hele sterke mate. Het is bijvoorbeeld ook de reden dat experience Centers, zonder uitzondering, gebruik maken van een zogenaamd “meekijkscherm”. En als een VR opstelling op een beurs of evenement ziet staan is er eigenlijk ook altijd wel een meekijkscherm aanwezig. Er is gewoon geen lol aan om iemand te zien die VR beleeft en niet zien wat die persoon ziet.

Dit gegeven heeft waarschijnlijk geleid tot het realiseren van support voor Gear VR.

Het werkt eigenlijk heel simpel, je dient te beschikken over de Oculus mobiele app en de nieuwste Android versie (Nougat). Van daaruit is het een kwestie van het selecteren van de welbekende “Cast” knop en selecteren naar welk (Cast compatible) apparaat je een en ander wenst te streamen. Vervolgens start je de gewenste Gear VR experience en het feest kan beginnen.

Goed nieuws dus en weer een stapje richting het socialer maken van Virtual Reality. Het is overigens niet het eerste initatief om VR socialer te maken, onder toenemende discussie zijn eigenlijk alle partijen binnen het VR landschap op zoek naar “ possibilities”. Dit omdat VR toch wel een wat solitaire bezigheid is, volgens critici is dit ook precies de reden waarom VR nooit groot zal worden. Ik heb persoonlijk een iets andere mening maar denk tegelijk dat het erg goed is om het zo sociaal als mogelijk te maken.

chromecast_gear_vr

 Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here