je Samsung bekijken? is het mogelijk! Oculus heeft namelijk aangekondigd dat gebruikers spoedig in kunnen loggen via de Oculus interface op de Gear . Er wordt momenteel op kleine schaal getest met de toepassing.

Volgens Oculus gaat het om een Facebook Tab in de Oculus Home interface waarmee ze het makkelijker willen maken om een Facebook feed te bekijken zonder de Virtuele wereld te verlaten. Er was al een behoorlijke hoeveelheid mensen die Facebook benaderde Oculus Browser en de gedachte voor de introductie van deze mogelijkheid ligt dan ook met name op het gebied van het verhogen van de gebruiksvriendelijkheid en overall experience van Facebook op de Gear.

De test is, als gezegd op kleine schaal en daardoor is het niet te zeggen wie de nieuwe functionaliteit al ziet opduiken.

 

Hoe zit dat met privacy?

En voor als je je nu gelijk afvraagt of dit alles ook betekent dat je Facebook en Oculus account dusdanig gelinkt zijn dat Facebook een hele nieuwe bron aan aan jou kan onttrekken: nou vooralsnog in ieder geval niet. Er is volgens zeggen namelijk geen actieve link voor de beide accounts en jouw in VR is dus voorlopig nog geen onderwerp van onderzoek 😉

Overigens is dit wel een puntje wat door veel experts als groot gevaar wordt gezien, een VR bril is namelijk in staat, zeker richting toekomst, om een breed scala aan (biometrische) gegevens weer te geven. Denk hierbij aan eyetracking, headtracking en handtracking (om er maar wat te noemen) maar ook diverse biometrische sensoren. Het samenspel van sensoren zal binnen niet al te lange tijd in staat zijn om vast te leggen waar je naar kijkt, of je met je ogen knippert, wat de dingen zijn die je hartslag verhogen etc etc etc.

De toekomst zal het ons leren, maar voorlopig dus uberhaupt nog even geduld voor de Facebook feed integratie in Oculus home.

 Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here